FUNCTIONELE THERAPIE EN FYSIOTHERAPIE

Herkennen en behandelen van aandoeningen van het kauworgaan.Spalktherapie voor valse beet.

Functiestoornissen van het mastiekorgaan zijn bijvoorbeeld tandenknarsen of -drukken, kaakgewrichtgeluiden zoals kraken of wrijven en een verkeerde bijtpositie.

 

De behandeling vereist een nauwkeurige diagnose met behulp van prothesemodellen en een analyse van de bijtpositie, evenals een handmatig onderzoek. In de meeste gevallen wordt de therapie uitgevoerd met individueel vervaardigde vaste of verwijderbare occlusale spalken. 

 

Functionele aandoeningen van het kauworgaan gaan vaak gepaard met klachten van de halswervelkolom en de rug. Kaakgewrichtsklachten en een valse beet kunnen dus in verband worden gebracht met klachten van de rest van het skelet. Daarom is het vaak noodzakelijk om samen te werken met een fysiotherapeut die de juiste behandelingen uitvoert, zoals het mobiliseren van de betrokken spiergroepen, etc. De fysiotherapeut is in staat om te helpen bij de behandeling van het probleem.

In het kader van de functionele therapie volgen we een precieze routine die gericht is op de aanbevelingen van de Duitse vereniging voor mond- en klauwzeergeneeskunde.