TANDVLEESBEHANDELING

Pijnloze, zachte behandeling met echografie en nuttige maatregelen.Paradontitis is, net als cariës, een wijdverbreide ziekte.

Als chronische ontsteking van het periodontium veroorzaakt door parodontale bacteriën, leidt het permanent tot tandverlies door het loskomen van de tanden.

 

Volgens de laatste bevindingen zijn er echter ook verbanden met algemene ziekten. Parodontosis verhoogt het risico op hart- en vaatziekten en miskramen. Daarom is een systematische behandeling van parodontosis in ieder geval noodzakelijk.

 

We beginnen de parodontale behandeling met een voorbehandeling die bedoeld is om de mondhygiëne van de patiënt te verbeteren en de oppervlakkige gingivitis zo veel mogelijk te elimineren.

 

De eigenlijke parodontale behandeling bestaat uit een grondige reiniging van de tandvleeszakken en dus uit het verwijderen van de tandplak onder het tandvlees die periodontosis veroorzaakt. In bepaalde gevallen is het raadzaam om de ziekteverwekker op te sporen, waardoor we specifiek antibiotica kunnen gebruiken tegen parodontale bacteriën.

 

We kunnen een genetisch bepaald verhoogd risico voor parodontosis bepalen, wat belangrijk is voor de beoordeling van de prognose voor verdere behandelingsmaatregelen zoals implantaten of tandprothesen.

Indien gewenst kunnen we ook gebruik maken van lasers voor parodontale behandeling.